Pàgines

divendres, 8 de juny del 2012

Escola d'escriptura del Gironès

La Casa de Cultura 'Les Bernardes' de Salt acollirà a partir del curs que ve la primera escola d'escriptura de les comarques gironines. La finalitat amb què neix aquesta escola és l'ensenyament de l'ofici de la paraula escrita, un objectiu ambiciós i entès com 'la millora de les aptituds innates que en menor o major mesura tothom té per l'escriptura', citant Vicenç Pagès. Alhora també voldríem ser un espai de formació i oportunitats per a les persones interessades en l'ús del llenguatge i les seves possibilitats creatives, i en aquest sentit, poder captar talent literari. Davant la proliferació de tallers d'escriptura creativa nosaltres apostem per una formació de llarg recorregut en creació literària que compta amb l'aval de la Universitat de Girona. No descartem la programació de cursos intensius focalitzats en algun punt de la creació i entenem la formació que oferim com la possibilitat que cada estudiant dissenyi el seu itinerari personal.

En aquest primer moment el curs de sortida és 'Narrativa I' de 90 hores concebut com un curs d'especialització universitària de la UdG. Es tracta d'un curs introductori a la narrativa que l'any que ve es podrà complementar amb un segon curs dedicat íntegrament a la novel·la o al conte. La intenció és que l'escola tingui tres itineraris, un dedicat a l'escriptura pròpiament, un altre als oficis relacionats amb el món del llibre i un tercer a la dinamització lectora i la lectura creativa. Dels altres dos itineraris en començaran cursos més endavant. Els nostres alumnes poden ser tant aquelles persones a qui els agrada escriure i volen convertir la seva passió en un ofici, escriptor o professional del món de l'edició, com aquelles que simplement volen aprofundir en el plaer de la lectura i l'escriptura, sense cap ambició professional. En aquests sentit, el nombre d'alumnes està limitat per poder oferir una atenció personalitzada i hem volgut que els professionals que donin les classes siguin escriptors amb obra publicada. De moment podem avançar que en aquest primer curs hi haurà en Josep Maria Fonalleras, la Bel Olid i la Maria Mercè Roca. I estem en contacte amb altres professionals que podrien incorporar-se a l'escola en els pròxims mesos. Una de les novetats que oferim és la formació en literatura digital. Una part important del curs està enfocada a la creació literària que neix a partir de les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies. És en aquest apartat que comptem amb la Laura Borràs entre els professors de la nova escola.

Finalment hem d'agrair el suport institucional que hem rebut, Diputació de Girona i Consell Comarcal, sense el qual l'Escola no hagués estat possible i també la col·laboració tant del Gremi de Llibreters com de la Central de Biblioteques de les comarques gironines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada