divendres, 16 de setembre del 2011

Benvinguts al club de lectura

Benvinguts al club de lectura de l'Ateneu de la Vall del Llémena. La voluntat d'aquest club és atreure l'atenció de gent amb una afició comuna, llegir. Pretenem compartir les lectures i organitzar trobades, tertúlies, i activitats al voltant dels temes que vagin sorgint. Ens reunirem un cop al mes per parlar i debatre sobre les obres que anem llegint. El club és obert a tothom i gratuït. Començarà el mes d'octubre i hem programat 9 sessions.


De fet prefereixo pensar més en una tertúlia, més evocadora que un club, que ens inspira un lloc tancat, selecte i restrictictiu. En aquest cas el que m'agradaria és que fóssim un grup de lectors amb ganes de trobar-nos i que la mateixa lectura ens portés a altres lectures. Quan tenim una experiència, i llegir un llibre ho és, a tots ens agrada compartir-la. Si és bona per fer-ne partíceps els nostres amics i si és dolenta, per buscar el consol dels que ens envolten o bé, per advertir-los que no caiguin en el mateix error. En el cas de les nostres lectures, ens trobem amb el mateix. Si la novel·la ens agrada o la considerem bona, volem que els nostres amics la gaudeixin i si no, els volem estalviar la pèrdua de temps o la mala estona.


Hi ha molts matisos en una obra que a vegades se'ns escapen i la funció de la tertúlia és posar en comú les vivències, les experiències i les percepcions de tots els lectors de manera que en compartir-les les fem nostres i se'n obri un ventall amplíssim de noves interpretacions.


Contactarem amb els escriptors i escriptores i els convidarem a venir a les nostres trobades per compartir delicioses vetllades literàries.


Farem un recorregut per diferents obres, majoritàriament narrativa, d'autors diversos i temàtiques variades i combinarem novel·la clàssica amb novetats editorials tant en català com en castellà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada